Інфоцентр Статті Попкорн з префіксом «Супер»

Попкорн з префіксом «Супер»

Компанія «Техніка Дніпро» завжди підтримує обізнаність своїх клієнтів щодо новинок і трендів ринку попкорна й снекової продукції, актуальної у фанфуд-індустрії.
У минулих випусках ми разом з нею розповідали про фаворита ринку – карамелізований попкорн, представляли революційний «Чикаго Мікс», освоювали арифметику й геометрію попкорна. Сьогодні про вже не нового, але перспективного «гравця» ринку, який стрімко набирає оберти, – попкорн «Суперсир» розповідає заступник директора Аліна Гончарова.

Цікава навіть історія його назви: коли перші кінотеатри почали пропонувати цей рецепт своїм клієнтам, не було єдиної назви для нового попкорна в Україні. Хтось називав його «Дабл Чіз», хтось «Подвійний сир». Але відвідувачі кінотеатрів, одного разу спробувавши новацію, приходили до інших кінотеатрів і запитували: «А у вас є суперсирний попкорн?». Бармени кінотеатрів, ще не знаючи, що відповісти прогресивному клієнтові, зверталися в нашу компанію із запитаннями: «Що це – «Суперсир»?», «Чому він «супер»?», «Чим відрізняється від звичайного?». Так завдяки народному розголосу й оригінальному рецепту цей вид пікантного попкорна отримав свій префікс до назви – «супер».

Які особливості приготування й продажу цього попкорна?

Попри те що «Суперсир» вже набрав популярності й багато продавців попкорна успішно пригощають ним своїх клієнтів, є деякі аспекти, які будуть корисні як тим, хто вже працює з цим продуктом, так і тим, хто тільки планує ввести його в меню кінобару.
Перший аспект – устаткування й технологія виробництва. «Суперсир» готується шляхом поміщення заздалегідь розкритого зерна сорту Mushroom або Caramel в спеціальний апарат – коутер. Він має спеціальні лопаті й влаштований так, що попкорн рівномірно перемішується, красиво й однорідно покривається спеціальною сирною сумішшю.
Надзвичайно важливою є, звичайно ж, сировина. Секрет «Суперсиру» не лише в ніжній основі зерна Vogel Caramel, яке ми пропонуємо своїм клієнтам для покриття. Головною родзинкою є спеціальна глазур, яка готується на основі кокосової олії з бета-каротином й іспанської сирної суміші.

Чому саме кокосова олія?

Саме вона має температуру плавлення, достатню для правильного покриття зерен сумішшю і одночасно дозволяє глазурі на зернах застигнути, не розтікаючись. Глазур для суперсирного попкорна не проходить термічну обробку, тому технологія приготування передбачає використання безпечної і навіть корисної масляної основи, такої як кокос.
Різні жирові суміші, які використовуються в кондитерській і снековій промисловості, часто містять добавки олій і їх фракцій (соєва, рапсова, соняшникова, пальмовий олеїн) з низькою температурою плавлення, що може надати глазурі непотрібної плинності в уже готовому продукті. Використання ж пальмової олії, яка, навпаки, характеризується високою температурою плавлення (≈33 °С), окрім уже відомої шкоди для людського організму, призводить до того, що глазур навіть за кімнатної температури може застигнути раніше, ніж рівномірно вкриє кульки попкорна.

Ми знаємо, що найкращими виробниками сировини для попкорна є американці, а Ви згадали іспанську сирну суміш. Чому саме Іспанія?

Дійсно, основний інгредієнт «Суперсиру» – спеціальна сирна суміш іспанського виробництва. Разом з хамоном, вином і оливковою олією сир в іспанській кухні має не останнє значення, а його смакові якості не поступаються знаменитим голландським і французьким сирам. У Іспанії налічується декілька сотень сортів сиру, 18 з яких охороняються сертифікатом якості і достовірності походження DOP або DO (Denominación de Origen). Майже в кожному регіоні Іспанії існують свої рецепти сироваріння, завдяки яким ми можемо насолодитися величезною різноманітністю сортів: твердих, м'яких, молодих, з пліснявою, витриманих у вині, олії або з додаванням трюфелів і ароматних спецій.
Кожен виробник сиру в Іспанії ретельно охороняє рецепт і оригінальність свого виробництва. Так і наш постачальник розробив рецепт сирної суміші спеціально для компанії «Техніка Дніпро».
Нам належать ексклюзивні права в Україні на оригінальну сирну добавку ніжно-помаранчевого кольору з пікантним смаком зрілого Чеддера. Іспанці б назвали цей сир Viejo – витриманий! Саме завдяки їй сирний попкорн в оригінальній глазурі отримав таку любов серед кіноманів і влучну назву «Суперсир».

Чи навчаєте Ви приготуванню суперсирного попкорна? Що Ви можете запропонувати тим, хто хоче більше, ніж «Суперсир»?

Пропонуючи своїм клієнтам повний асортимент високоякісної сировини й спеціального устаткування, ми надаємо класичний рецепт цього продукту. Для тих, хто хоче піти далі, ми показуємо можливості для експерименту: спробуйте додати щіпку перцю халапеньо в суміш, і гаряча мексиканська страва для любителів гостренького забезпечена! Табаско надасть американської оригінальності готовій страві, трохи орегано або суміші спецій у стилі «Прованс» подарує вам «Суперсир à la france».
Якщо ж з'єднати його з солодким карамелізованим попкорном, то отримаєте трендові американські ласощі – всесвітньо відомий і улюблений дуже багатьма попкорн Chicago Mix, який неможливий без суперсирного попкорна. Смаки карамелі й сиру, з'єднуючись в ньому, не лише не є антагоністами, але стають «партнерами», доповнюють, допомагають розкрити якості один одного й створюють нове звучання в цьому унікальному міксі.

Але ж сирних снеків зараз дуже багато. Чи буде «Суперсир» успішнішим за інший аналогічний продукт?

Ще один важливий аспект у роботі кінобару, де пропонують відвідувачам «Суперсир», – це унікальність. «Техніка Дніпро» не продає цю добавку для виробництва інших снеків, окрім попкорна. Саме тому неможливо зустріти цей смак у чіпсах, сухариках, кульках, паличках тощо. Таким чином, маючи в асортименті кінобару такий продукт, як «Суперсир», Ви пропонуєте не просто попкорн, а гастрономічну дивину, яка вигідно відрізняє concession- напрям від інших видів снекової продукції.

e-max.it: your social media marketing partner

Поделиться: